Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


2 – 1 (1 – 0)

2022. november 20-án játszotta az év utolsó, hivatalos mérkőzését a magyar férfi felnőtt labdarúgó válogatott. Az ellenfél Görögország nemzeti csapata volt, barátságos, azaz a jelenkor futballnyelvezetének eleget téve felkészülési találkozó keretén belül. Nem mellesleg ez volt Dzsudzsák Balázs utolsó válogatott futballmeccse, amit mi ismét a helyszínen, a Puskás Arénában tekinthettünk meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett „Gyermekszektor program” adta lehetőséggel élve 41 gyermek és 8 kísérő képviselte iskolánkat a még mindig varázslatos hangulatú nemzeti futballarénában. Sok szempontból is másabb volt ez a találkozó, mint annó a júniusi Anglia elleni Nemzetek Ligája meccs. Akkor a kellemes nyári melegben 25 000 lelkes szurkoló foglalt helyet a lelátón, a mostani hűvös, erősen késő őszi, sőt nevezzük nevén inkább kora téli időjárás és a gyermekszempontból nem éppen baráti kezdés már alapjáraton kihívást jelentett mindannyiunk számára. Na de milyen is az igazi szurkoló? Hideg van? Felöltözik! Későn kezdődik? Bírja, majd pihen másnap! Közel 60 000 ember válaszolt így az imént feltett kérdésekre, a kezdő sípszóra ugyanis látványosan megtelt a Puskás Aréna. Ezúttal a harmadik emeletről figyeltük az eseményeket, a bemelegítés ismét hatalmas ovációval vette kezdetét, igen ám, de volt egy kis trükk. Azok a gyerekek, akik voltak velünk a nyári mérkőzésen magabiztosan mutatták társaiknak, hogy „nézzétek ott van a Ferencváros és jelenleg a magyar válogatott elsőszámú kapusa Dibusz Dénes, igen ott melegít.” Nem árulunk el nagy titkot az előttünk a mérkőzésre hangolódó kapuvédő a görög hálóőr volt, a magyarok ugyanis ezúttal a tőlünk távolabbi kapunál készültek. Szépen elfoglaltuk a számunkra kijelölt helyeket. A himnuszok előtt látványos fényeffektek fokozták a hangulatot, majd megérkeztek a főszereplők. A magyar himnusz közös éneklése mindig élményszámba megy, most se volt ez másképp. A kezdőrúgás előtt Dzsudzsák Balázst külön köszöntötték, készültek a fényképek és videófelvételek. Maga a mérkőzés sokkal inkább egy baráti labdázgatás volt, néha azért egy kis adok – kapokkal fűszerezve, mint sem egy téttel bíró komoly találkozó. Nem is ez volt az elsőszámú cél. Látványos gólokat láthattunk, Sallai Roland és Kalmár Zsolt révén, Dzsudzsák Balázst jól megtapsolhattuk és a közel 0 fokban egy újabb győztes meccset ünnepelhettünk. A statisztikát megvizsgálva nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazán jó ómen a magyar válogatottnak, hiszen kettőből kettő a mérlegünk, tehát, ha mi megyünk ők győznek!

Komolyra fordítva a szót, egy újabb felejthetetlen élményben volt részünk. A gyerekek jelentős része a mérkőzés előtti napon az Alapítvány bálon szerepelt, így aztán vasárnap késő este érthető módon már igencsak fáradtan szálltak le a buszról.

Folytatás 2023-ban, természetesen ha lesz lehetőségünk élni fogunk vele és a helyszínen szurkoljuk ki az újabb magyar győzelmet, győzelmeket!

 foci202212

A „mezőfalvi tábor” – háttérben a nemzeti színekben pompázó Puskás Aréna

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola