Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Mindennap, amikor ebédelni megyünk, elhaladunk a falu egyik üzeme mellett. A gyerekek nem tudták, hogy mi ez, mit készítenek, kik dolgoznak itt.

 Ezért egy júniusi délután, miután előre egyeztettünk az időpontról, felkerestük a Préss 2000 kft helyi műhelyét. A két vezető, Czifra Attila és Czifra József nagy szeretettel fogadott minket. Megbeszéltük a nagyon fontos balesetvédelmi elveket, hiszen egy nagy gépekkel dolgozó üzemről van szó. Végigjártuk a műhelyeket, ahol a kedvünkért még a munkát is leállították. Itt nők dolgoznak, akik a Suzuki autókhoz készítenek alkatrészeket. Bár egyszerűnek tűnnek az alkatrészek, de az autógyártáshoz elengedhetetlenek, hiszen például a csomagtartó zárásához és az ajtózárásához építik be őket. Amikor beindultak a présgépek a gyerek először megijedtek a nagy hangtól, de azért mindenki nagyon látni akart mindent. Bemutatták, hogy milyen komoly védelmi rendszerek vannak beépítve a gépekbe, hogy nehogy valaki megsérüljön. Ámuldozva hallgatták, hogy egy műszakban egy ember hány munkadarabot készít el. Nemcsak a gyorsaság, hanem a pontosság is fontos, mert minden munkás a saját munkájának minőségét is leellenőrzi.

 A következő műhelyben férfiak dolgoznak.  A legújabb berendezések működését is megnézhettük. Itt már számítógép vezérelte gépek dolgoznak, amelyeknek programozását is az itteni dolgozók végzik. Megnézhettük hatalmas színes fotón, hogy az itt gyártott elemeket a plázák és drága hotelek tetőkertjének beépítéséhez használják fel. Volt alkalmunk ennek kapcsán a környezetvédelemről, és a fenntarthatóságról is beszélgetni.

 A legeslegnagyobb gépet is megnézhettük működés közben, amely hatalmas fémtáblákat teljesen automatikusan szab le és lát el a szükséges perforációval. Jó volt látni, hogy ezt a nagyon komoly gépet egy volt tanítványunk, Horváth János kezelte.

 A gyerekeket nagyon érdekelte az összes munkafolyamat, sokat kérdeztek, és nagyon szakszerű, de az életkoruknak megfelelő választ kaptak.  Remek tapasztalat volt ez arra, hogy lássák a gyerekek közelről, hogy milyen nehéz a felnőttek munkája, milyen fárasztó nyolc óráig a gép mellett állni.

 Köszönjük, hogy elmehettünk ebbe az üzembe, köszönjük a szakszerű vezetést, és azt, hogy a gyerekek betekinthettek a felnőttek világába. Biztos, hogy ez örök emlék lesz a gyerekeknek, és azt, hogy alaposabban megismerhettünk a falunkat.

Patakiné Mukli Éva és Baricza Zsuzsa 

Munka2023 1

Munka2023 2

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola