Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   

HANTOSI TAGISKOLA
   
   Hantosi tagiskolánk átalakítása iskolai célokra az 1830-as években épített volt grófi kastély igénybe vételekor kezdődött meg.
   
   1947. július 6-án ünnepélyes keretek között adták át az épületet az immár 8 évfolyamos iskolának. Az 1947/48-as tanévben szeptember 16-án kezdődött a tanítás 4 tanteremben 230 tanulóval és 4 pedagógussal: 1. o. 30 fő, 2.o. 45 fő, 3.-4. o. 80 fő, 5.-8. o. 75 fő. Komoly gondot jelentett a berendezés és felszerelések hiánya, a tanulók szegénysége. Az államosítás pozitív változást hozott: a gyerekek kezébe jó minőségű tankönyvek, az iskolába korszerű taneszközök, a szaporodó tantermekbe apránként korszerű berendezések kerültek. A hetvenes évekre megszűnt a délutáni tanítás, 10, később 12 pedagógus foglalkozott a tanulókkal.
 
   Előbb az úttörőmozgalom keretében, majd szakköri foglalkozás nyomán tanulmányi, sport és művészeti területen is szerepeltek eredményesen körzeti, járási, megyei sőt országos versenyeken is a hantosi gyerekek. Voltak különösen eredményes korszakok. Hol az idegen nyelv, hol a kézilabda, hol a népzene tette Hantos nevét ismertté. A lényeg viszont mindig az volt, hogy a kiemelkedő eredmények mögött szinte minden gyermeket foglalkoztató állandó tevékenység, biztatás, hálás hazai közönség állt. Mindig fontos volt, hogy minden diák találja meg a neki legmegfelelőbb tanuláson kívüli tevékenységformát. A sport és a színjátszás állandóan jelen volt az iskola életében, de számosan kaptak képző-, zene- és táncművészeti indíttatást is, mert belekóstolhattak az alapjaiba.
 
   Az iskola életét végigkísérték a kirándulások, nyári táborok, amelyek a mai napig népszerűek.
 
   Jellemzője a falunak, hogy a gyerekek mellé csatlakoznak hagyományos rendezvényeken a fiatalok, a szülők, sőt a nagyszülők is.
 
   Ahogyan a gyönyörű angolparkból az öreg fák, úgy fogytak az iskolából a gyerekek. A munkahely hiánya sokakat vitt a közeli városokba, és ma már nem a minimumot, hanem inkább a maximumot jelenti a családonkénti 3 gyerek.

   60 év után ismét 6 évfolyamos lett az iskola, de ez most nem a tanulás befejezését jelenti, hanem a takarékosságot szolgálja. Ezután körülbelül 50 tanulót foglalkoztat 4 tanító, 2 tanár és egy gyógypedagógus.
   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola