Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2023 7

   


Sokan gondolják úgy, hogy júniusban már semmi nem történik az iskolában, hiszen mindenki a nyári szünetre készülődik. Hogy ez mennyire nincs így mindenki figyelmébe ajánlom az utolsó 14 nap eseménynaptárát.

Június első hetében az alapfokú művészetoktatásban tanuló diákjaink tanévzáró gálán és kiállításon csillogtatták meg színvonalas produkciók és alkotások bemutatásával szüleik, osztálytársaik és minden érdeklődő előtt a tanév során megszerzett tudásukat. Két tanulónk a Pest Vármegyei Kormányhivatal Kossuth Lajos dísztermèben díjátadó ünnepség keretében vehették át jutalmukat az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által kiírt országos nemzetiségi tanulmànyi versenyen elért 2. és 3. helyezèsükért. Nyolcadikos tanulóink a LEP keretében a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak. A német nyelvet tanuló diákok két turnusban Ausztriába látogattak egy napos kirándulások keretében. Az első évfolyam tanulói az iskolafejlesztési alapítvány jóvoltából bábelőadáson vettek részt a Kis Kálmán Művelődési Házban, ahol Vitéz László "legyezőjének", a palacsintasütőjének az erejét is megláthatták. A munka világa megismerése jegyében két alsós osztály is üzemlátogatáson vett részt a Mező Szikvíz és a Préss 2000 kft együttműködésének köszönhetően. Finisébe érkezett a napközis és a nyári bentlakásos Erzsébet táborok szervezése. Június első két hetében a pedagógusok lezárták a tantárgyi jegyeket, osztályozó értekezlet keretében értékelték diákjaink magatartását és szorgalmát és megkezdték a bizonyítványok és törzslapok kitöltését. Felkészültünk iskolánk szokásrendszerének egyik legnagyobb ünnepére, a ballagásra, és megtartottuk leendő elsőseink szüleinek a második szülői értekezletet, ahol megismertettük őket leendő osztálytanítóikkal, osztálytermeikkel, az iskola szokásrendszerével. A gyermeknap keretében, az iskolafejlesztési alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően, diákjaink koruknak megfelelő 3D-s technikával készült ismeretterjesztő filmekben gyönyörködhettek, s akinek kedve volt vidám zumba foglalkozáson is részt vehetett. Nyolcadikosaink bolondballagást tartottak, szerenádoztak, s az utolsó tanítási napjukon kedves műsorok keretében elbúcsúztak tanáraiktól, délután öt órakor pedig kedves iskolájuktól köszöntek el. A ballagási ünnepségen „Iskolánk büszkesége” díjat vehetett át Kaltenecker Luca és Papp Adrián, akik nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal örvendeztették meg szüleiket és tanáraikat. Az „Év diákja” elismerésben Kovács Dóra részesült. Mindhárman arany nyakláncot kaptak teljesítményük elismerésekeéppen. A tanévzáró ünnepélyen ötödikeseink és az alsóbb évfolyamok választott szereplői műsorának kiséretében az iskolafejlesztési alapítvány és a fenntartó jóvoltából, ezt a rendkívül sikeres évet sok-sok jutalomkönyv kiosztásával zárhattuk.

A pedagógusok megírták beszámolóikat, megtörtént a tanügyi dokumentumok ellenőrzése, elkészítettük a tanév végén esedékes statisztikai összesítőket, felkészültünk a tanévzáró értekezletre és megkezdődtek a két héten át tartó napközis táborok.

Tantestületi kirándulás és a Mezőfalvi vigasságok keretében tantestületünk lazított egy kicsit, s közösen örültünk annak, hogy közösségünk négy tagja is rangos települési kitüntetésben részesült.

Úgy gondolom, ez az egy hónap is bizonyítja, hogy mozgalmas és rendkívül tartalmas évet tudhatunk magunk mögött, mely komolyan próbára tette az egész közösségünket. Visszatekintve az elvégzett munka mennyiségére és minőségére meg vagyok győződve arról, hogy csak annak köszönhetjük a sikereinket, hogy mindig volt erőnk összefogni, tudtuk támogatni egymás ötleteinek megvalósítását, és a ránk kirótt feladatokat mindnyájan magunkénak éreztük, s valamennyien részt vállaltunk azok elvégzéséből. Azt hiszem bátran kijelenthetjük hogy,, az idei évben igazán megtapasztaltuk Széchenyi gondolatának igazságát, mely szerint:

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

Köszönet ezért minden kollégámnak!

tablo2023 8a

tablo2023 8b

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

8x badge DTH2023

   

Határtalanul program  

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola