Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2023 7

   

Deprecated: Passing parameters to the constructor is no longer supported. Please use set_feed_url(), set_cache_location(), and set_cache_location() directly. in /data/domains/mezofalvaisk.hu/web/webroot/libraries/vendor/simplepie/simplepie/library/SimplePie.php on line 640

 

Takács Richárd 1. helyezést ért el a "Fedezd fel a helyi értékeket!" c. országos, sőt nemzetközi pályázaton, hiszen határon túlról is érkeztek pályamunkák. Összesen 3068 alkotás érkezett be 777 pályázótól.

 

Németh Zita (6.b) díjazott lett az Ünneplőbe öltözött madaraink c. pályázaton, ahová több, mint 3000 rajzot küldtek és a legjobb 40 alkotást jutalmazták.

https://lh4.googleusercontent.com/-_cQM4H1VRoc/UyX24pTcfOI/AAAAAAAAEds/rFLv5kRxa2E/NemethZita-6oszt.jpg

 

Dócs Cintia (7.b) díjazott lett a "Rohanó, zajos világunk" c. pályázaton.

 

Februárban Zsadon Géza (8.oszt.) a Tantaki Kabalafigura rajzpályázaton több, mint 1200 pályázó közül bekerült a munkája a legjobb kiállítók közé, amit 2014.február 8-án tettek közzé a Lurdy-házban, Budapesten.

 

 

Vámosi Noémi (6.oszt) "Egy estém otthon" című rajpályázaton, amit a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium szervezett a Kultúra napja alkalmából díjazott lett alkotásával.

 

Januárban Szatmári-Nagy Eszter (3.oszt.) közönség szavazattal díjat nyert az Elveszett állatok Alapítvány által meghirdetett rajzpályázaton. Ezúttal is köszönjük az internetes szavazatokat!

 

A Babilon Center által országosan meghirdetett  az "Űr titkai" című rajzpályázaton Takács Tamás (4.a) III. helyezést ért el. Különleges díjazásban részesül: ingyenesen részt vehet egy tudományos előadáson.

 

Rajpályázati eredményünk is lett:

Szenzációs hírünk van, hiszen a japán Pentel 43. Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton

Kovács Mária Inez (4.oszt.) ezüst minősítést, míg Zsadon Géza (8.oszt.) bronz minősítést kapott.

A Tiara Kft. szervezésében nagyszerű díjkiosztó rendezvényen vettünk részt Budakeszin szeptember 28-án. Kiderült, hogy évente mintegy 200 ezer munkát küldnek el a gyerekek és tanáraik Japánba a világ minden tájáról, idén 49 díjat hoztak el a magyar nevezők és ebből 2 mezőfalvi diákok voltak.

 

6. Gyermek ARC pályázaton Temesvári Donát és Tóth Adrián 3. osztályos tanulók alkotásai bekerült a legjobb 80 kiállító közé, így nagyméretű molinóban látható volt a Millenáris Parkban továbbá egy nagyszerű, élményekben gazdag gyerekprogramon vehettek részt ugyanott a kiállítás megnyitó napján.

  
 

Az "Otthonunk az erdő" c. rajzpályázaton 395 alkotás közül Koppányi Noémi (5.oszt.) és Varga Vivien (3.oszt) pályaművét is kiállították a Parkban és majd szeptembertől a helyi Szentgyörgyi István Általános Iskolában is bemutatják.

  
 

   A Roma Polgárjogi Szövetségnek köszönhetően bizonyíthattak tanulóink, hogy a roma hagyományokról, kultúráról mi jut eszükbe és ezt hogyan tudják vizuális formába önteni.    

A nagyszámú beérkezett pályamunkák közül kiállításra került Hajdú Cintia (6.oszt.) tanulónk alkotása.

 

Tatai Enikő (5.o.) és Zsadon Géza (7.o.) 

"Az 5000 éves Kína" alkotói pályázaton elismerésben, díjazásban részesültek.

Az eredményükhöz szívből gratulálunk!

https://lh4.googleusercontent.com/-zHB9En9LmQQ/UQZ4dUdM3RI/AAAAAAAACI4/CAVOoO5jOho/P1090079.jpg

 

 

 

Zsadon Géza munkája

https://lh5.googleusercontent.com/--S3Cch7ONNc/UQZ4Zt6kh5I/AAAAAAAACIA/XPGG0UxN1t8/P1090067.jpg

Tatai Enikő alkotása

 

A Kultúra Napjához köthetően a Széchenyi István Gimnázium vers-, prózamondó és népdaléneklési versenyét tartotta múlt 2013.01.25-én pénteken, valamint ekkor hírdettek a rajzpályázaton eredményt.

Nagy örömünkre a képzőművészeti pályázaton díjban részesült Fürész Dóra (6.oszt.) és Barati Bence (6.oszt.) tanulók.

Nem osztottak helyezéseket, csak díjakat, mert a zsűri számára a nyertes alkotások mindegyike 1. helyezést érdemeltek volna. Fontos kiemelni, hogy összesen 9 díjat osztottak ki, ebből még egy általános iskola vitt két díjat, a többit középiskolások diákjai nyerték.  

 

 

 

Sándor Kinga (6.oszt.) diákunk 2. helyezést ért el a "Legszebb sportélményem" című rajzpályázaton és a dunaújvárosi Decathlon Áruház jóvoltából vehette át a díjat, ahová több, mint 1000 rajz érkezett be.

 

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon által meghirdetett, és a a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatását élvező "2013 – a Polgárok Európai Éve" országos rajzpályázatán

Zsadon Géza 1. helyezést ért el.

http://www.fppti.hu/mfpihirado/hirek/Rajzpalyazat.html

 

A "2012 Mindszenty Év" rajpályázatán Zsadon Géza (7.oszt.) tanuló munkája közel 500 pályamű közül került be a kiállítottak közé.

 

A "Minimó Manó kerestetik" c. rajzpályázaton diákjaink szépen szerepeltek! Szavazatokat ezúttal is köszönjük! 

http://www.minimagyarorszagertalapitvany.hu/index.php/minimo-klub/kiallitas

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ismét rajz-, fotó és családi kreatív pályázatot hirdetett az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából, amelynek jelmondata „Mozdulj a jó irányba!” A még júniusban beadott pályázatokat szeptember végén bírálták el, így októberben Zsadon Géza (7.oszt.) tanuló különdíjat kapott alkotásáért.

 

Iskola berkein belül  lebonyolított rajzpályázatunk, amelyet az 5.a osztályos DÖk képviselők (Katona Kitti és Jézsó Vivien) hirdettek meg. Témája a kedvenc házi állat és vadállat volt.

Alsósoknál házi állat kategóriában Tóth Adrián (2.b) lett az első, míg felsősöknél Kovács Marcella Kitti (8.a) kapta az első helyezést.

Vad állat kategóriában alsósoknál Puskás Dorina (4.a) munkáját tartottuk a legjobbnak, addig a felsősöknél Vámosi Noémi (5.a) rajza lett az első.

A beérkezett 103 rajz közül többeknek különdíjat is osztottunk: Bartek Dávid (2.a) Deák Flóra (1.a), Falusi István (7.b), Kertész Dániel (4.a), Miklós Máytás Balázs (2.a) Nagy Péter (8.b).

Ezen túlmenően azt is figyelembe vettük, hogy melyik osztályból kaptuk a legtöbb rajzot, így az 1.a és a 4.a osztály kapott elismerő oklevelet.

 

 

Az 5. Gyerek ARC rajzpályázaton 1000 alkotásból a legjobb 80 kiállított rajz közé került a Zsadon Géza munkája, amelyhez a pályázat főszponzora, a Hankook Tire Kft. vezérigazgatója és Geszti Péter főszervező gratulált.

 

Fürész Dóra (6.oszt.) 1. helyezést, míg Zsadon Géza (7.oszt.) 2. helyezést ért el a "Barátok vagyunk" c. finn-magyar rajzpályázaton.

A díjat most szeptemberben vehették át. Szívből gratulálunk nekik!

 

Zsadon Géza (6.oszt.) tanuló a "Végvári élet" című országos képzőművészeti pályázaton
1. helyezést ért el, amelyet a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Salgótarjáni Kamarazenekar hirdetett meg. 
Szívből gratulálunk neki!
 

A "Vidéki élet" című rajzpályázaton való szavazást hálásan köszönjük, amelyekkel támogatták a diákokat, akik a közönségszavazás első 5 helyezettjei közé kerültek. Sajnos csak az első helyezettet díjazták, ennek ellenére igen büszkék lehetünk rájuk és arra is, hogy így összefogtunk a mezőfalvi iskolásokért, egymásért!

 

A Diósjenői Szabadidőpark által meghirdetett "Mesél az erdő" című országos rajzpályázaton alsósok kategóriájában  Igel Bálint (2. oszt) 2. helyezést ért el. Nagyon örülünk és szívből gratulálunk neki!

 

A Költészet napja alkalmából a Nagy Imre Általános Művelődési Központ (Csepel) illusztrációs pályázatot hirdetett meg, amelyen Veres Rita Liliána (2.oszt) és Takács Balázs (3.oszt) tanulók munkáit kiállították  közel 250 alkotás közül.

 

V. Országos lovas rajz és fotópályázatot Lovas Udvarház, Szedres és a Garay János Általános Iskola,Szekszárd önkormányzata jóvoltából megrendezett rajzpályázaton Orosz Zoltán alkotását állították ki mintegy 2000 rajz közül.

 

 

 
   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

8x badge DTH2023

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola