Az iskola elérhetősége  

E-mail:

mezofalvaiskola@gmail.com

Tel.: +36 25 506-930

Fax.: +36 25 506-898

Kérem, hogy a honlappal kapcsolatos észrevételeit az sotine.elvira@petofiaisk.hu e-mail címen Sótiné Papp Elvira tanárnőnek jelezze.

   

Hit- és erkölcstan  

Hit- és erkölcstan

Iskolánkban oktatja és egyben a kapcsolattartó:

Kristofory Valter atya

Magyarok Nagyasszonya plébánia

Cím: 2422 Mezőfalva, Kinizsi u. 34.

Tel: 06-25-244-047

E-mail:valteratya@freemail.hu

Nagy Richárd

református lelkész

Alap-Alsószentiváni Református Egyházközség

7011 Alap, Béke u. 10.

Tel: 06-25-220061

E-mail: nagyrichardandras@gmail.com

mobil: 06-30-455-3950

   

Tisztaszoftver program diákoknak!  

offic365matrica

Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja, amellyel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. Tovább >>

   

Tanulói biztosítás  

Tisztelt Szülők!

Aki az államilag járó ingyenes tanuló biztosítás mellett szeretne plussz biztosítást kötni, az megteheti telefonon keresztül a Grupama Garancia Biztosító képviselőénél.

További részletek >>

További kérdéseikkel forduljanak bizalommal Horváth Lászlóné (Gabi néni) ig. helyetteshez.

   

Személyi igazolvány  

Tisztelt szülők az alábbiakban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a tankötelezett korú tanulók személyazonosító okmánnyal történő ellátásának feltételeivel, folyamatával kapcsolatos tudnivalókat ismerhetik meg az alábbi képre kattintva.

A képre kattintva olvashatják a hivatal részletes tájékoztató anyagát.

   

Fenntarthatósági témahét  

FTH jelveny szamozott 2024 8

   


Egy alig hatéves gyereknek sok nagy lépést kell megtennie. Becsukja maga mögött az óvoda biztonságot nyújtó ajtaját, és büszke nagycsoportosból egy másik közösség legkisebbje lesz. Meg kell ismernie új gyerekeket, új felnőtteket, új helyeket. Minden más lesz, mint eddig: ami régen a legfontosabb volt, a játék, az csak napi tíz-tíz percekbe beszorított tevékenység lesz. Piros pontokat gyűjt, és elérkezik a negyedéves szöveges értékelés. Az egész család izgatottan bújja a szöveget, mit tanult meg, miben a legjobb, miben kell fejlődnie a gyermeknek? Aztán ott vannak a különleges iskolai ünnepek. „Mosoly Díj”-at kapnak néhányan, vajon hogyan lehetne ilyet szerezni? Megannyi újdonság, sok-sok új kihívás, új akadályok. Bizony ezeknek megfelelni nem kis dolog egy hat-hétévesnek.

Novemberben egy újabb állomáshoz érkeztek az elsőseink. Három hónap alatt bebizonyították, hogy igazi petőfisek lettek, viselhetik az iskola jelvényével díszített pólót. Az ő színük a fehér lett. Fehér, mert ők olyanok, mint egy tiszta lap! Várják a sok tudást, a sok közös élményt, a sok ismeretet.

Az iskola hagyományai szerint szüleik és tanítóik előtt tréfás, de komoly tartalmat tükröző fogadalmat tettek, hogy méltók lesznek ennek a pólónak a viselésére, büszke lehet rájuk az iskola közössége. A harmadik évfolyam tanulói sokat készültek, hogy köszöntsék őket, dalokkal, versekkel, tánccal mutassák be a tanulás könnyű és nehéz oldalát. Sok volt a nevetés, a taps. Horváth Lászlóné, Gabi néni figyelmeztette is őket ezekre a fontos dolgokra, amikor megilletődve elmondták a fogadalmukat. Örülünk, hogy ismét kétosztálynyi nebulóval gyarapodott iskolánk közössége!

Köszönjük a harmadikosoknak, hogy sok időt és figyelmet áldoztak ennek a műsornak az összeállítására, gyakorlására és előadására. Mukliné Pataki Éva és Nagyné Garai Olga mindent megtett, hogy emlékezetes legyen ez a kis ünnepség a szülők és a gyerekek számára is.

Avatas1

   

 

   

okoproba1

   

 

   

 

   

Ha tudnak, segítsenek!  

A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány adószáma:

19097477-1-07

Eddigi támogatásaikat, nagy tisztelettel köszönkjük.

 

   

Kompetenciamérés  

kompetenciameres

Iskolánk mérési eredményei a képre kattintva elérhetők.

   

Digitális Témahét  

9x badge 2024 kicsi

   
© Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola